více o celeru
Určitě to znáte taky, když svému potomkovi předložíte polévku v níž plavou nakrájené kousky zeleniny o něco větší než špendlíková hlavička...
Se zaujetím hodným hledače pokladů ji začne systematicky "odkládat" na okraj talíře, případně ji nechá na dně. Zvláště pokud se jedná o celer a petržel.
Vyřešila jsem to tak, že nedělám jíšku z mouky, ale orestuji cibulku s troškou mrkve a potom zaliju trochou vody. Do ní přidám na větší kousky nakrájený celer a petržel a povařím.Jakmile je zelenina měkká, rozmixuji ji ponorným mixérem a doliju vodou. Přidám co je potřeba ( nakrájené brambory, luštěniny, koření...) podle druhu polévky, ochutím a začnu přemýšlet, zda si mám dát "panáka" před tím, než budu servírovat jídlo potomstvu, nebo až po. Zatím to nebylo potřeba....
zdroj:miss-pepper.cz