hrách
víte, že...
půl hrnku vařeného hrášku obsahuje:
- vitaminy skupiny B pro optimální přeměnu energie
- vitamin C pro posílení imunity
- kyselinu listovou
- železo, které roznáší po těle kyslík
- spoustu vlákniny pro správnou činnost trávicí soustavy
zdroj: Readerˇs Digest Výběr - Kouzlíme se zeleninou
Příspěvky
více o hrachu
4. 2. 2012
- hrášek se velmi dobře hodí k rýži
- chuť hrášku vynikne pokud jej orestujeme s trochou slaniny
- 3/4 hrnku zeleného hrášku obsahují více bílkovin než celé vejce
- v létě vrcholí sezona mladých cukrových lusků
- čerstvé lusky při promnutí lehce skřípou
- nekupujeme lusky nažloutlé ( cukr v kuličkách hrášku se již začal měnit na škrob )
- nejsladší chuť mívají drobné až středně velké lusky
- hrášek ve velkých luscích je tuhý a škrobovitý