kedluben
víte, že....
půl hrnku vařeného kedlubnu obsahuje:
- polovinu doporučené denní dávky vitaminu C
- beta-karoten, který se mění na vitamin A pro zdravé oči
- hodně vlákniny
- sodík pro správný metabolismus a svalovou činnost
zdroj: Readerˇs Digest Výběr - Kouzlíme se zeleninou
Příspěvky
více o kedlubnách
29. 1. 2012
- malé množství nastrouhaného kedlubnu dodá sladce pikantní chuť salátům
- vydlabaný kedluben se dá plnit různými nádivkami - stačí jej dát zapéct na 30 minut do trouby vyhřáté na 180°C
- nejlepší kedlubny bývají během letních měsíců
- kedlubnové listy mají ještě větší obsah živin, než bulva, proto je můžeme nakrájet a upravovat společně ( stonky ale vyhodíme )
- nejjemnější jsou kedlubny, které nemají více než 8 cm v průměru