fazole
víte, že...
jeden hrnek fazolí obsahuje:
- 30% doporučené denní dávky vitaminu C
- kyselinu listovou
- nerozpustnou vlákninu, která prospívá trávicí soustavě a napomáhá snižování cholesterolu
- saponiny, což jsou látky, které mají stimulovat imunitní systém
zdroj: Readerˇs Digest Výběr - Kouzlíme se zeleninou
Příspěvky
více o fazolích
4. 2. 2012
- čerstvé fazole se v podstatě ničím neliší od sušených fazolí
- nejlepší chuť mají čerstvě sklizené fazolové lusky v létě
- při dlouhém skladování ztrácejí čerstvou chuť
- při nákupu vybíráme lusky, které při ohýbání v prstech praskají
- podle tloušťky vaříme fazole v páře, nebo ve vodě
- jemná špička je jedlá
- uvařené a vychladlé zelené fazolky můžeme přidat do brambor, nebo těstovinových salátů
- zelené fazolky a fazol šarlatový jsou nedozrálé a chutné plody fazolu obecného