mrkev
Víte, že .....
1/2 hrnku mrkve obsahuje:
- téměř dvojnásobné množství doporučené denní dávky vitaminu A
- významné množství vitaminu B6 pro správnou funkci mozku
- vlákninu pro správnou funkci trávicí soustavy
zdroj: Readerˇs Digest Výběr - Kouzlíme se zeleninou
Příspěvky
více o mrkvi
25. 1. 2012
- přidáme-li k mrkvi při tepelné úpravě trochu tuku, zvýší se dostupnost beta-karotenu
- při přílišné konzumaci mrkve se Vám pokožka na rukou zabarví do oranžova. Omezíte-li přísun mrkve, vše se upraví
- čerstvě uvařená mrkev chutná výborně s trochou másla, nebo olivového oleje, osolená, opepřená a ochucená špetkou kopru
- nastrouhanou mrkev můžeme přidat místo kokosu do čajového pečiva a snížíme tak obsah kalorií a zvýšíme obsah vitamínů
- nastrouhanou můžeme přidat i do vychladlého rýžového nákypu
zdroj: Kouzlíme se zeleninou - Reader´s Digest Výběr