hlavní jídla
Sekaná z kapusty
1 střední kapusta, 1/2 kg mletého masa, 3 vejce, bylinky dle chuti, olivový olej, sůl, pepř, 6 stroužků česneku, ovesné vločky
Kapustu povaříme v osolené vodě a poté nahrubo nasekáme a smícháme s mletým masem a vejci. Ochutíme solí a pepřem, přidáme bylinky a prolisovaný česnek. Takto připravenou směs zprudka orestujeme na olivovém oleji, zahustíme drcenými ovesnými vločkami a dáme dopéct do trouby.
Kapustové karbanátky
1 střední kapusta, 30 dkg mletého masa, 10 dkg anglické slaniny, 2 vejce, 5 stroužků česneku, 1 cibule, strouhanka, pepř, sůl, majoránka, olej
Kapustu očistíme, uvaříme a necháme okapat. Po vychladnutí z ní lehce vymačkáme vodu a poté umeleme, nebo nasekáme. K takto připravené kapustě přidáme mleté maso, jemně pokrájenou slaninu, vejce a ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibulku a dobře promícháme. Podle potřeby můžeme zahustit strouhankou. Z této směsi tvoříme karbanátky, lehce je obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.