ostatní
Cibulový koláč
1 kg cibule, 40 dkg hladké mouky, 3 vejce, 50 g másla, droždí, cukr, 125 ml mléka, 15 dkg anglické slaniny, 250 g zakysané smetany, 15 dkg tvrdého sýra, olej, sůl, pepř
Z trochy cukru, droždí a mléka si připravíme kvásek. Mouku smícháme se solí, přidáme 1 vejce, změklé máslo a přimícháme kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Cibuli nakrájíme a podusíme na osmahnuté slanině. Vejce rozšleháme ve smetaně a dochutíme solí a pepřem. Vykynuté těsto vyválíme, vložíme na pečící papír a ještě chvilku necháme kynout. Poté na těsto dáme cibuli, přelijeme připravenou smetanou s vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Cibulové řezy
1/2 kg cibule, 25 dkg hladké mouky, 10 dkg tvrdého sýra, 25 dkg tučného tvarohu, olej, muškátový květ, pepř, sůl,
Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostky a na oleji necháme lehce zesklovatět. Vychladlou ji smícháme s tvarohem a moukou, ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Připravenou směs rozprostřeme na vymazaný plech ( jde to lépe namočenýma rukama) a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Dáme do trouby a pečeme při 200°C asi 25 minut dozlatova.