hlavní jídla
Celerové karbanátky
40 dkg mletého masa, 15 dkg celeru, 1 vejce, olej, sůl, pepř, majoránka,česnek, strouhanka
Celer nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k mletému masu. Promícháme a přidáme vejce,ochutíme solí, pepřem, majoránkou, dle chuti prolisovaným česnekem a vše důkladně promícháme. Z takto připravené směsi tvoříme karbanátky, které lehce obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova.
Celerové plátky se sýrem
1 celer, 15 dkg tvrdého sýra ( plátky ), 5 stroužků česneku, olej, sůl, pepř
Celer očistíme a uvaříme do poloměkka. Ještě horký jej oloupeme, nakrájíme na plátky a ochutíme solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme olej na kterém takto připravené plátky celeru opečeme dozlatova. Přendáme na talíř, potřeme prolisovaným česnekem a poklademe plátky tvrdého sýra. Můžeme krátce zapéct v troubě, aby se sýr dobře roztekl. Podáváme s opečenými brambory.