omelety
Omeleta s rajčaty, brokolicí a ementálem
3 velká vejce, 1 bílek, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička mléka, 1 hrnek vařené nakrájené brokolice, 1 rajče nakrájené na plátky, 1/2 hrnku nastruhaného ementálu, sůl
V misce ušleháme vaječný bílek, vejce, mléko a sůl a přimícháme brokolici. Směs rovnoměrně rozprostřeme na středně zahřátou pánev, kterou jsme předtím potřeli olejem. Smažíme bez míchání, dokud nezačnou vejce u okraje pánve tuhnout ( 1 min.). Poté tenkou stěrkou kroužíme kolem okraje, aby se vejce mohla spojit. Opakujeme, dokud bude střed omelety tekutý ( 3 min. ). Polovinu omelety pokryjeme plátky rajčat, posypeme sýrem a přetáhneme druhou polovinu omelety. Stáhneme teplotu na mírný stupeň, přikryjeme pánev a necháme 3-4 minuty smažit. Poté servírujeme
zdroj: Kouzlíme se zeleninou, Reader´s Digest Výběr